Het relaas van een stalen rosse en haar minzame duwer

Friday, January 26, 2007

Beste weblogkameraden,

Nog een laatste berichtje vanuit de voormalige volksrepubliek China, alvorens wij terug naar Laos afzakken om daar in Vientiane wat familie tegen het lijf te lopen die ons niet konden missen (Stien's mama en broer).

Na een kleine 20 fietsdagen, met weinig nachtrust en veel downhill (maar evenzeer in de kuiten bijtende ups), zijn we inmiddels terug op bekend terrein. Gevlucht van het slechte weer in Chengdu, raden we iedere volgeling aan vanuit Kunming in de richting van de grens te fietsen. Nadat we ontsnapten uit de buitenwijken en industriezones van deze immense stad (ongeveer anderhalve fietsdag), konden we genieten van heerlijke smalle baantjes die ons langzaam maar zeker terug brachten naar de rode ader doorheen Zuidoost-Aziƫ, onze oude vriend de Mekong rivier. In de veronderstelling dat alles vanzelf ging, hadden we gepland om vanuit Jing-Hong de boot te nemen naar Vientiane. Een 20-daagse all in cruise op de Nijl is echter goedkoper, en daarom hebben we besloten om de moeder der rivieren toch maar van op de wal te bewonderen. Aangezien ons visum weer bijna ten einde is moeten we ons met spoed verplaatsen naar de volgende level.

We grijpen nog snel onze laatste kans om echte namaakspullen op de kop te tikken, te genieten van het overaanbod aan eten en je niet hoeven te generen voor de nodige portie nachtlawaai. Met nog een speekske hier en daar en een gemeenschappelijk kakske met ne man of vijf zijn er toch ook vele dingen die we zullen missen.
Onze ogen zijn in China wijd opengegaan, een land zo groot als Europa dat in opmars is tegen een tempo dat zijn eigen bevolking het niet meer kan volgen. De eenvoud van zij die reeds een opmars zagen en nu rustig gehurkt een spelletje spelen of zich bezig houden met het kweken van vogeltjes. De jongeren die zich blindstaren op het westen of de kinderen die toch nog het plezier vinden om van op een platgetrapte jerrycan van de berg te roetsjen. De backpacker op de bus of de zieke broekkakker op de fiets: wie zal ons vertellen wat het beste is.... To be continued
Cis en Stien

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Heel goed idee om de Mekong langs de wal te volgen. Dat fietst altijd makkelijker en met het geld dat jullie zo uitsparen, kunnen jullie op weg naar Ekeren misschien de Nijl nog meepakken.
Leonce toch!

5:09 AM

 

Post a Comment

<< Home